Ultima actualizare a informației 04 iulie 2023
Având în vedere particularitatea anumitor dosare fiscale, în situația în care doriți informații suplimentare, vă adresăm rugămintea de a contacta compartimentele de specialitate, din cadrul instituției noastre!
Termenul de soluționare este de maxim 45 de zile de la data depunerii complete a documentelor!
Orice persoană care organizează o manifestare artistică, o competiție sportivă sau altă activitate distractivă în România are obligația declarării acesteia și are obligatia de a depune lunar o declarație decont la DGITL Sector 1, pînă la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care a avut loc spectacolul!
Impozitul pe spectacole se plătește la bugetul local al unității administrativ-teritoriale în raza căreia are loc manifestarea artistică, competiția sportivă sau altă activitate distractivă!!!
Spectacolele organizate în scopuri umanitare, sunt scutite de la plata impozitului pe spectacole, sub condiția înregistrării la organul fiscal, a contractului scris, intrat în vigoare înaintea vânzării biletelor de intrare sau a abonamentelor, plătite de organizatorul spectacolului în scopuri caritabile!!!
- Decont lunar pentru stabilirea impozitului pe spectacole – Model 2016 ITL 017 (formular tipizat);
- Proces verbal casare/anulare plajă de numere, pentru bilete/abonamente, în vederea distrugerii/anulării biletelor de intrare/abonamentelor (format fizic sau format electronic, după caz) la spectacole rămase nevândute și care nu mai pot fi utilizate, spre a servi la descărcarea din evidențe, după caz, (formular tipizat);
- Orice alt înscris considerat relevant pentru soluționarea dosarului fiscal;
- Împuternicire și actul de identitate, al persoanei delegate să depună documentele sus menționate sau actul de identitate al administratorului, dacă acesta depune înscrisurile.
Notă:
- În cazuri specifice pot fi solicitate și alte înscrisuri, care să ateste veridicitatea și/sau să clarifice unele stari de fapt.
- Depunerea declarațiilor fiscale, reprezintă o obligație și în cazul persoanelor care beneficiază de scutiri sau reduceri de la plata impozitului sau a taxei.
- Limba oficială în administrația fiscală este limba română. Dacă la organele fiscale se depun petiții, documente justificative, certificate sau alte înscrisuri într-o limba străină, organele fiscale vor solicita ca acestea să fie însoțite de traduceri în limba română certificate de traducători autorizați.